Dungeons & Dragons Super Stars

Το 2001 έκανε την εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη ο άρχοντας των δαχτυλιδιών και σηματοδότησε μια νέα εποχή. Η επική φαντασία έγινε ευρέως γνωστή ακόμα και σε αυτούς που πεισματικά προσπαθούσαν να κρατήσουν τον ρεαλισμό σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Η τεράστια διαφήμιση σε συνδυασμό με τη φοβερή επιτυχία άνοιξαν δρόμο για όλα όσα επακολούθησαν σε τηλεόραση, παιχνίδια και κινηματογράφο. To 2014 η Wizard of the Coast αποφασίζει να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την προηγούμενη δεκαετία και λανσάρει δυναμικά την 5η έκδοση, φτιαγμένη με την αίσθηση του παλιού και μια νέα απλότητα που μπορεί να γίνει προσιτή σε όλους. Γνωρίζει τεράστια επιτυχία από την 1η μέρα με τα βιβλία να είναι best seller σε Amazon για αρκετές εβδομάδες και όπως κάθε επιτυχία κάποιοι κοίταξαν να την εκμεταλλευτούν, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να γίνουν κομμάτι μιας κοινότητας, η οποία πλέον αποκτά μεγαλύτερα νούμερα. Διάσημοι ηθοποιοί και αθλητές έκαναν την εμφάνιση τους και δήλωσαν παρών σε αυτήν την επιτυχία και μερικούς από αυτούς σας τους παρουσιάζουμε παρακάτω.

JOE MANGANIELLO_


Πρώτος και καλύτερος ένας ηθοποιός διεθνούς φήμης, ο Joe Manganiello είναι φανατικός υποστηριχτής του Dungeons and Dragons πριν ακόμα αποκτήσει την τεράστια δημοτικότητα που έχει σήμερα. Παντρεμένος με την Sofia Vergara (modern family), κατάφερε το αδιανόητο, να την πείσει ώστε το υπόγειο στο σπίτι τους να μην το κάνει ένα τεράστιο βεστιάριο, όπως αυτή ήθελε για να βάζει ρούχα και παπούτσια από γνωστούς οίκους, αλλά να του το παραχωρήσει και να το διαμορφώσει σε αίθουσα συναθροίσεων για D&D. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό. Πέρα από τις εμφανίσεις του για κοινωφελείς σκοπούς παίζοντας τον αγαπημένο του χαρακτήρα, διατηρεί εβδομαδιαίο campaign με άλλους διάσημους σε έναν πολύ κλειστό κύκλο που όλοι θα θέλαμε να μπούμε. Η Wizard of the Coasts τον τίμησε εισάγοντας τον χαρακτήρα του Arkhan the Cruel στην περιπέτεια Descent into Avernus. Παραμένει ενεργός σε social media υποστηρίζοντας και δίνοντας την ώθηση στο παιχνίδι και στην δυνατότητα όλοι να ταξιδέψουν σε έναν κόσμο φαντασίας.

THE BIG SHOW_


Από τον χώρο της Αμερικάνικης επαγγελματικής πάλης, δύο διάσημοι είναι πολύ γνωστοί. Ο πρώτος, ο αγαθός γίγαντας Paul Wight που αγωνίζεται με το όνομα The Big Show, συμμετέχει στο κλειστό club του Manganiello και αγαπάει τρομερά να παίζει «γιγάντιους» χαρακτήρες. Στο stream of many eyes που έγινε για καλό σκοπό με dungeon master τον Mike Mearls (συνδημιουργό της 5ης έκδοσης) υποδύθηκε έναν goliath και εκτέθηκε για την αδυναμία του να πιάσει μικρά ζάρια με τα τεράστια χέρια του, καθώς και να κάνει απλές πράξεις αριθμητικής. Αν σας θυμίζει γνωστούς σας, μπορείτε να ταυτιστείτε.

XAVIER WOODS_


Ο δεύτερος διάσημος επίσης από τον χώρο της επαγγελματικής πάλης, ο Xavier Woods είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών να τον βλέπεις να παίζει. Αρχικά καλεσμένος σε ένα διάσημο show που γίνεται από τους σχεδιαστές του παιχνιδιού, στα Penny arcade expo με την ονομασία Acquisitions Incorporated, υποδύθηκε τον Bobby Zimmeruski, έναν εθισμένο χαρακτήρα στο τυρί. Χάρισε απίστευτες στιγμές γέλιου και είχε τεράστια επιτυχία, με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με έναν τραυματισμό του και την αναγκαστική απουσία του από τα rings, να γίνει μόνιμος προσκεκλημένος. Αν και αποτελεί τον ορισμό του comedy relief, σε κάθε περίπτωση είμαστε τυχεροί που ανήκει στην κοινότητα μας, ενεργά και μας μεταφέρει αυτό που ξέρει να κάνει ως επαγγελματίας στο χόμπι μας. Να μας διασκεδάζει.

D.B. WEISS_


Ένας εκ των δημιουργών του τηλεοπτικού Game of thrones, μαζί με τον συνεργάτη του David Benioff έχει δηλώσει σε συνέντευξη του πως μεγάλη πηγή έμπνευσης και δημιουργικής ικανότητας έχει αντλήσει από το ότι παίζει Dungeons and Dragons. Καμία έκπληξη εδώ, είναι πολύ λογικό κάποιος να αναπτύξει ικανότητες που θα του χρειαστούν και στην πραγματική του ζωή απλά και μόνο με το να εντρυφήσει σε αυτό το παιχνίδι. Από εμένα πάντως, David, θα χρειαστείς εντατικά μαθήματα προκειμένου να ξεπεράσουμε το τέλος που έδωσες στο Game of thrones.

VIN DIESEL_


Ο γνωστός ηθοποιός που διακρίνεται για ταινίες δράσης, αποτελεί θαυμαστή των παιχνιδιών ρόλων. Αν και σε αντίθεση με πολλούς άλλους διάσημους ανακάλυψε σχετικά πρόσφατα τη μαγεία του Dungeons and Dragons, περί τα τελευταία 5 χρόνια, από τότε έχει συμμετάσχει σε live streams και έχει γράψει και τον πρόλογο για βιβλίο της εταιρείας. Η αλήθεια είναι πως πέρα από τα παραπάνω δεν τον έχουμε δει σε πιο ενεργητικό ρόλο. Ίσως ο συναγωνισμός με άλλους διάσημους να τον έκανε να τερματίσει τελευταίος…

DEBORAH ANN WOLL_


Πανέμορφη, ταλαντούχα και κυρίως δεν είναι fake. Η κυρία το έχει κυριολεκτικά και διαθέτει όλο το πακέτο. Της αρέσει τρομερά να παίζει Dungeons and Dragons και με την 5η έκδοση μπόρεσε να εξελίξει το “Geek” που είχε μέσα της. Πλέον αποτελεί βασική σημαία στον θηλυκό πληθυσμό καθώς διατηρεί δικό της live stream στο οποίο είναι μάλιστα και Dungeon Master. Έχει συμμετάσχει σε πολλά live streams για καλό σκοπό και έχει επιδείξει, σε αντίθεση με άλλους διάσημους, πως πέρα από υποκριτική ικανότητα έχει και βαθιά κατανόηση γύρω από το παιχνίδι, την ιστορία του και τις προοπτικές του. Αν το παίξετε μαζί της αποτελεί φαντασίωση, μπορείτε να το εκπληρώσετε στο event D&D in a castle, απλά η συμμετοχή είναι λίγο ακριβή για τα Ελληνικά δεδομένα.

PATRICK ROTHFUSS_


Ο συγγραφέας έκανε δυναμικά την είσοδο του και μας συστήθηκε ως λάτρης του Dungeons and Dragons μέσα από το event που αναφέραμε πιο πάνω και γίνεται από τους σχεδιαστές του παιχνιδιού, το Acquisitions Incorporated. Στην αρχή ως καλεσμένος υποδύθηκε έναν βάρδο και γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία που σχεδόν αμέσως, αποτέλεσε βασικό μέλος στο σχήμα παιχτών που κατεβαίνουν στο event. Οι μαγικές στιγμές που μας ταξίδεψε με το να χοροπηδάει πάνω σε πολυέλαιους, καθώς και πολλά άλλα σκηνικά στα οποία απέδειξε το χιούμορ και τη φαντασία του, τον ανέδειξαν και με το παραπάνω σε κάποιον που αξίζει να μπει σε αυτήν τη λίστα. Διατηρεί δικό του blog και έχει συμμετάσχει σε πολλά streams, καθώς και σαν καλεσμένος στο πιο διάσημο από αυτά, το Critical role. Για το τελευταίο θα έχετε διαπιστώσει πως δε γίνονται πολλές αναφορές, καθώς αποτελεί μια κατηγορία μόνο του.

TIM DUNKAN_


Από τον χώρο του αθλητισμού και συγκεκριμένα από το NBA είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη να διαπιστώνεις πως υπάρχουν διάσημοι που σπάνε το κατεστημένο της Αμερικάνικης κουλτούρας σχετικά με τους Jock και Geeks. Ο παίχτης που από τον Μάϊο του 2021 θα αποτελεί μέλος του NBA hall of fame, ήταν πάντα φανατικός με τα παιχνίδια ρόλων. Έχει συλλογή με σπαθιά, παίζει βιντεοπαιχνίδια και το παρατσούκλι του είναι Merlin. Συμμετέχει σε Reinfest, κάτι ανάλογο με τα Larp, αλλά με περισσότερο βάση στην ιστορική αναπαράσταση. Δεν έχει αποκαλύψει ποιος είναι ο αγαπημένος χαρακτήρας που υποδύεται στο DND αλλά φήμες τείνουν πως προτιμάει μάγους.

WILLIAM SHATNER_


Ο ηθοποιός που μας χάρισε με την ερμηνεία του έναν εμβληματικό χαρακτήρα στο Star Trek, τον Captain James Tiberius Kirk. Στη διάσημη σειρά «The Big Bang Theory» έκανε την εμφάνιση του σε ένα επεισόδιο που ήταν φόρος τιμής στο DnD ως μέλος του Manganiello club. Αν και δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για το αν είναι τακτικός παίχτης, έχει δηλώσει πως θα ήθελε να συμμετέχει ενεργά. Αγαπητέ William έχω κενή καρέκλα για εσένα, αν ενδιαφέρεσαι.

KEVIN SMITH_


Ο ηθοποιός που προσωπικά λάτρεψα στο Δόγμα παίζοντας τον πιο γνωστό χαρακτήρα του, τον Silent Bob, έχει συμμετάσχει με τον William Shatner στο ίδιο επεισόδιο του Bing bang theory. Σε αντίθεση όμως με τον William, ο Kevin είναι πραγματικός λάτρης του DnD. Έχει συμμετάσχει σε πολλά streams μεταξύ των οποίων το Relics and Rarities. Μπορεί να μην έχει βαθιά κατανόηση, όμως καταφέρνει μια χαρά να υποδυθεί τους ρόλους του και να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού. Από τότε που γνώρισε τον μαγικό κόσμο της φαντασίας, δε χάνει ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά σε διοργανώσεις όταν και όπου μπορεί να το κάνει.

Όπως αναφέραμε, χρειάζεται ειδική αναφορά για το πιο διάσημο stream, το Critical Role. Μια παρέα κυρίως από Voice actors κατάφερε να δημιουργήσει ένα τρομερά επαγγελματικό αποτέλεσμα και να παρουσιάσει ένα show που πραγματικά θέλεις να δεις. Προσωπικά, πιστεύω πως από ένα σημείο και μετά όταν διαπίστωσαν την επιτυχία που είχε, ξεκίνησαν να προετοιμάζουν όλοι μαζί το σενάριο και το πώς θα παιχτεί, κάτι που είναι εντελώς αντίθετο με τη λογική του παιχνιδιού, λίγη σημασία έχει όμως, καθώς το αποτέλεσμα είναι άρτιο και σε κάθε περίπτωση αξίζει κανείς να παρακολουθήσει. Ο Matt Mercer είναι εκπληκτικός στον ρόλο του Dungeon Master, έχει πλέον πολύ-επίπεδη συνεργασία με την Wizards και κατάφερε μέσω kickstarter να κάνει το show τους να γίνει και animation. Για να καταλάβετε πόσο δημοφιλές είναι , όταν ανακοίνωσαν το kickstarter με στόχο τα 750.000$ την πρώτη κιόλας μέρα άγγιξαν τα 8.000.000$. Σαφώς και αναμένουμε να δούμε κάτι που σίγουρα θα μας αρέσει.