Stay With My New Friend

Η ταινία κόμικ Venom του Marvel Universe μας συστήνει έναν αντιήρωα που φλερτάρει με τη σκοτεινή πλευρά και αποκτά τελικά τη δική του ιστορία μετά την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ως κακός στο «Spider-Μan 3» του Σαμ Ράιμι.

Στο πάνελ του «Comic Con Experience 2017» που έγινε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο σκηνοθέτης Ρούμπεν Φλάισερ, είχε ανακοινώσει ότι η ταινία θα βασίζεται σε δύο κόμικ ιστορίες του Venom, το «Venom: Lethal Protector» και το «Planet of the Symbiotes». Το πρώτο γράφτηκε το 1993 και αφορά την ιστορία της απαγωγής του Venom από το διαβόητο Life Foundation, με σκοπό να δημιουργήσουν τους δικούς τους συμβιωτικούς στρατιώτες.

Τελικά, ο Venom συνεργάζεται με τον Spider-Man για να καταστρέψει τους κλώνους. Το «Planet of the Symbiotes» δημοσιεύθηκε δύο χρόνια αργότερα και αφορά πάλι σε συνεργασία του Venom με τον Spider-Man για μία έρευνα που αποκαλύπτει τους φόνους που έχουν διαπράξει κάποιοι «συμβιωτικοί», που τελικά έχουν επιζήσει. Η είδηση της ταινίας με κεντρικό ήρωα έναν από τους πιο διάσημους κακούς του Spider-Man, τον Venom, σηματοδότησε την εισαγωγή στο Spider-Verse της Marvel, δηλαδή ένα σύμπαν κινηματογραφικό βασισμένο κυρίως στους κακούς αντι-ήρωες του Spider-Man.

Ο Venom είναι θανατηφόρος, εχθρικός, απρόβλεπτος και δε διστάζει να καταστρέψει ότι υπάρχει γύρω του, όμως στην πορεία φαίνεται να αλλάζει… οπτική.

O VENOM_


Ένας από τους πιο σύνθετους και αινιγματικούς χαρακτήρες της Marvel που εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από τριάντα χρόνια στο τεύχος #300 του “The Amazing Spider-Man” μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Τομ Χάρντι. Σχετικά με τον αντι-ήρωα Venom πρόκειται για δημιούργημα και ιδιοκτησία της Marvel και αφορά έναν χαρακτήρα φαντασίας. Ο Venom είναι ένας συμβιωτικός οργανισμός, ένας εξωγήινος με νοημοσύνη και μια ρευστή και υγρή μορφή.

Παρουσιάζεται ως ένας εξωγήινος ιός και πρωτοσυστήθηκε μέσω των Spiderman Comics και αποτέλεσε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες κακούς χαρακτήρες. Πρωτοεμφανίστηκε στο The Amazing Spider-Man # 252 (Μάιος 1984), με πλήρη εμφάνιση ως Venom στο The Amazing Spider-Man # 300 (Μάιος 1988). Στον κινηματογράφο έκανε την εμφάνισή του στην ταινία Spider-Man 3 το 2007.

Το 2018 το Venom ήταν η ίσως πιο πολυαναμενόμενη ταινία υπερηρώων.

ΙΣΤΟΡΙΑ_


Ο ρεπόρτερ Έντι Μπροκ, που υποδύεται ο ηθοποιός Τομ Χάρντι, ερευνά την υπόθεση του διάσημου μεγαλοεπιχειρηματία και ιδρυτή του “Life Foundation”, Κάρλτον Ντρέικ, σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητές του. Όλη αυτή η έρευνα του Έντι έχει ως αποτέλεσμα να απολυθεί από τη δουλειά του και να διαλυθεί η σχέση με τη φιλενάδα του Αν Γουέινγκ. O Έντι καταφέρνει να μπει κρυφά στο εργαστήριο που κάνει παράνομα πειράματα σε ανθρώπους ο Ντρέικ και ανακαλύπτει ότι οι δραστηριότητές του έχουν σχέση με μια εξωγήινη ζωή, η οποία θέλει να χρησιμοποιήσει τους ανθρώπους ως ξενιστές.

Ο εξωγήινος ιός, ο Venom, που ψάχνει κομιστή βρίσκει τον Έντι Μπρόκ που του ταιριάζει σαν χαρακτήρας και γίνονται ένα σώμα. ‘Υστερα απο τη σύνδεση με τον ξενιστή, ο συμβιωτικός μεταφέρει τις υπερδυνάμεις του στον ξενιστή. Ο Έντι και ο Venom έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, και τελικά έρχονται κοντά.

ΤΑ ΘΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ_


Η ανυπομονησία των φαν του είδους για την ταινία της Μarvel δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις επιθυμίες τους, αφού από τις πρώτες κιόλας στιγμές παρατηρείται μια αμηχανία σε πολλά επίπεδα.

H απουσία του Spider-Man από την ταινία είναι ένα σημαντικό θέμα για την ιστορία της και αποτελεί παγίδα. Καταρχάς, όλα εξελίσσονται με ταχύτατο ρυθμό χωρίς να προλαβαίνουμε να συμμετέχουμε στα γεγονότα. Η σχέση του Έντι με τη σύντροφο του παρουσιάζεται αρκετά σοβαρή αλλά ο θεατής δεν πείθεται. Άμεσα η σχέση τους διαλύεται λόγω μιας υποκλοπής του Έντι και από εκεί και πέρα στο ίδιο ύφος εξελίσσεται και η υπόλοιπη ταινία. Οι διάλογοι, η δράση, η πλοκή διακατέχονται από έλλειψη φαντασίας ενώ δεν έχουν δομηθεί ορθά οι σκηνές. Ένα μεγάλο μέρος της ταινίας αφιερώνεται στην κακή κατάσταση που έχει υποπέσει ο Έντι μετά την απόλυση του, ώστε να δικαιολογηθεί αργότερα η ομαλή ένωση του με τον εξωγήινο ιό. Οι πολυαναμενόμενες σκηνές δράσης δεν εκπληρώνουν τις προσδοκίες και σε γενικές γραμμές η ταινία ολοκληρώνεται με ανάμεικτα συναισθήματα. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες στιγμές, όπως η σκηνή δράσης όπου οι απεσταλμένοι του μεγαλοεπιχειρηματία κυνηγούν τον Έντι-Venom.

Επίσης, έχει ενδιαφέρον η ρευστή μορφή του εξωγήινου ιού που αναζητά ένα ανθρώπινο σώμα για να ενσωματωθεί και να ξεδιπλώσει τις εκπληκτικές του υπερδυνάμεις. Η σκοτεινή ατμόσφαιρα της ταινίας αντιπροσωπεύει την ιστορία ενός κακού αντι-ήρωα που δε διστάζει να σκοτώνει ανθρώπους. Οι προσπάθειες του σκηνοθέτη Ρούμπεν Φλάισερ, που επέστρεψε στον κινηματογράφο, πέντε χρόνια μετά από τους «Διώκτες του Εγκλήματος», φαίνονται ότι είναι καλές και βάζει τα δυνατά του. Φωτεινό σημείο της ταινίας είναι η στενή σχέση που καταφέρνει να δημιουργηθεί ανάμεσα στον Έντι Μπροκ με τον συμβιωτικό εξωγήινο του Venom. Δίνει ο ένας στον άλλον ότι χρειάζονται για να πορευτούν στη ζωή μαζί και οι φωνές τους αλληλοσυμπληρώνονται. Η σχέση τους δυναμώνει και τους καθοδηγεί, ενώ ο Venom δε διστάζει να αλλάξει τις προθέσεις του μετά την επαφή του με τον Έντι.

Να σημειώσουμε, ότι η επιλογή του ηθοποιού Τομ Χάρντι αποδεικνύεται η καλύτερη επιλογή για την ενσάρκωση του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα, αφού αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο το κακό αγόρι. Αντισυμβατικός, θρασύς αλλά και γοητευτικός δίνει ζωή στη σύνθεση του χαρακτήρα. Συνδυάζει το κωμικό στοιχείο, το δράμα, καθώς και τη δράση μέσα σε σκηνές μερικών λεπτών. Ο Χάρντι είχε αποκαλύψει ότι ήθελε πάρα πολύ τον ρόλο και μάλιστα τον αφιέρωσε στον γιό του, ο οποίος είναι φαν του αντι-ήρωα Venom. Ο Χάρντι δήλωσε ότι στη διάρκεια των γυρισμάτων, συμβουλεύτηκε αρκετές φορές τον γιό του με σκοπό να αποδώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τον χαρακτήρα.

Μάλιστα, η ιδιαίτερη και «βαριά» φωνή του Venom που ακούγεται συχνά-πυκνά στην ταινία είναι του Χάρντι! Σήμερα, θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του και τα κέρδη από τις ταινίες που έχει συμμετάσχει ξεπερνούν τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η συμπρωταγωνίστρια του Γουίλιαμς παρουσιάζεται κάπως πελαγωμένη ανάμεσα στις σκηνές και εμφανίζεται και εξαφανίζεται από τη ζωή του Έντι χωρίς να μας πείθει. Ακόμα και η χημεία της με τον Χάρντι είναι κάπως αμφίσημη.

Ο αντίπαλος του Venom είναι ο Κάρλτον Ντρέικ και τον υποδύεται ο Ριζ Άχμεντ, ο οποίος κάνει ό,τι καλύτερο, αλλά παρ’ όλα αυτά δε μας πείθει ότι είναι κακός και επικίνδυνος και γενικά σε όλη την ταινία περνάει κάπως απαρατήρητος. Στην ουσία δεν αποτελεί σοβαρό αντίπαλο για τον Venom, που στη σύντομη σκηνή μάχης καταθέτει σχετικά εύκολα τα όπλα. Τη μουσική της ταινίας έχει επιμεληθεί ο Λούντβιχ Γιόρανσον και στην αρχή προσδίδει στοιχεία ταινίας τρόμου, αλλά στη συνέχεια περνά κάπως ανάλαφρα. Χαρακτηριστικό είναι στους τίτλους τέλους το ομότιτλο τραγούδι Venom που ερμηνεύεται από τον Eminem και «ξυπνάει» τον θεατή. Η ταινία δεν παύει να είναι διασκεδαστική και οι φαν του είδους μπορούν να την απολαύσουν και να ταξιδέψουν στον σκοτεινό της κόσμο.

ΤΟ “VENOM 2″_


Η επικείμενη συνέχεια της πρώτης κινηματογραφικής ταινίας προοικονομήθηκε στην τελευταία σκηνή του Venom, όταν ο Μπρόκ έκανε ένα επαγγελματικό ταξίδι στις φυλακές του Σαν Κουεντίν με σκοπό να πάρει συνέντευξη από τον κατά συρροήν δολοφόνο Κλίτους Κασάντι, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Γούντι Χάρελσον. Ο Κασάντι έδωσε την υπόσχεση: «Όταν βγω έξω από εδώ -και θα βγω- θα γίνει σφαγή». H Sony λοιπόν ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη ημερομηνία της ταινίας μαζί με τον επίσημο τίτλο και το λογότυπο της, ονομάζεται «Venom: Let There Be Carnage» . Όπως έγινε γνωστό, τη νέα ταινία σκηνοθετεί ο Άντι Σέρκις και το σενάριο είναι της Κέλι Μάρσελ . Πρωταγωνιστούν οι Τομ Χάρντι, Μισέλ Γουίλιαμς, Γούντι Χάρελσον και Ναόμι Χάρις. Αρχικά, η νέα ταινία ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου 2020, αλλά λόγω της πανδημίας άλλαξε ημερομηνία και μετατέθηκε οχτώ μήνες αργότερα, για τις 25 Ιουνίου 2021.

Ο ΤΟΜ ΧΑΡΝΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΚΟΥΕΛ ΤΗΣ MARVEL_


Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Venom,Τομ Χάρντι, όπως ήταν αναμενόμενο, θα επιστρέψει για να υποδυθεί ξανά τον ρόλο του ως Έντι Μπρόκ. «Μπορώ να πω ότι ο Τομ Χάρντι θα επιστρέψει, υποδυόμενος εντυπωσιακά αυτόν τον χαρακτήρα» δήλωσε η παραγωγός, Έιμι Πάσκαλ στο Fandango. «Όταν σκέφτεστε το Venom, δεν μπορείτε να φανταστείτε κανέναν άλλον, παρά τον Τομ Χάρντι» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του.

Αναμένουμε το Venom 2…stay tuned!