Βαμπίρ στο Λος Άντζελες και μία εντυπωσιακή Megan Fox στο Night Teeth του Netflix

Η νέα ταινία του Netflix, Night Teeth, ξέρει πολύ καλά τι είναι. Είναι μία ιστορία με βαμπίρ, που δεν παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά, δεν προσπαθεί να καινοτομήσει ή να σοκάρει. Ο μόνος στόχος της είναι να διασκεδάσει, χωρίς να ζητά πολλά απ’ το κοινό της. Μία απλή, κλισέ, ευχάριστη ταινία δράσης με βρικόλακες σε ένα νυχτερινό Λος Άντζελες γεμάτο αίμα.

Βρισκόμαστε σε μια γειτονιά του Λος Άντζελες, στην οποία επικρατεί ανακωχή μεταξύ ανθρώπων και βαμπίρ. Οι ακριβείς λεπτομέρειες δεν γίνονται γνωστές, καθώς η ταινία δεν βασίζεται πολύ σε αυτές και χρησιμοποιεί τη συμφωνία αυτή ως σεναριακό υπόβαθρο πάνω στο οποίο επιχειρεί να στήσει την πλοκή της και τους χαρακτήρες που την πλαισιώνουν. Μην περιμένετε, δηλαδή, setting με το βάθος του Masquerade, γιατί θα απογοητευτείτε γρήγορα.

Στην αρχή, μία γυναίκα, η Maria (Ash Santos) εξαφανίζεται ξαφνικά και ο σύντροφός της, ο Jay (Raúl Castillo), που είναι ένας απ’ τους πρωταγωνιστές, ξέρει ότι έπεσε θύμα απαγωγής, και γνωρίζει επίσης από ποιόν: από ένα ισχυρό βαμπίρ, που το υποδύεται ο Alfie Allen, γνωστός για τον ρόλο του ως Theon Greyjoy στο Game of Thrones. Ο Jay αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να πάρει πίσω τη σύντροφό του, ακόμα και να ρισκάρει να σπάσει τη συμφωνία της ανακωχής.

Όμως, ο Jay έχει και την κανονική του δουλειά, ως οδηγός, και εκείνη τη μέρα δίνει τη σκυτάλη στον μικρότερο αδερφό του, τον Benny (Jorge Lendeborg Jr), για να τον αντικαταστήσει. Εκείνος δέχεται και παραλαμβάνει δύο εντυπωσιακές γυναίκες ( Debby Ryan, Lucy Fry) για να τις μεταφέρει σε διάφορα πάρτι στην περιοχή, αλλά αυστηρά μέχρι το ξημέρωμα, όπως τον ενημερώνουν. Αμέσως γίνεται ξεκάθαρο πως πρόκειται για βαμπίρ, όμως ο νεαρός οδηγός δεν παίρνει χαμπάρι. Οριακά το καταλαβαίνει όταν τις βλέπει να σκίζουν λαιμούς και να πίνουν αίμα με το κιλό…

Ο Benny μπλέκει σε μια ιστορία που περιλαμβάνει κάτι απ’ όλο το φάσμα των ταινιών με βρικόλακες: χιούμορ, αίμα, μυστήριο, σεξ και ό,τι άλλο κλισέ έχουμε δει σε αντίστοιχες δημιουργίες. Αλλά, δεν πειράζει καθόλου γιατί το Night Teeth κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του, και προσπαθεί συνεχώς να είναι ένα εύκολο στην κατανάλωση προϊόν, χαλαρό, γρήγορο και διασκεδαστικό. Σε γενικές γραμμές τα καταφέρνει, δίνοντάς μας μια απλή ιστορία γεμάτη προδοσίες, βαλίστρες που καρφώνουν βρικόλακες στην καρδιά, υπόγεια κλαμπ γεμάτα βαμπίρ, καμμένη σάρκα στο φως του ήλιου και μερικούς διασκεδαστικούς πρωταγωνιστές, που ενσαρκώνονται με επαρκείς ερμηνείες και φαίνεται επίσης πως διασκεδάζουν κι εκείνοι με τη σειρά τους.

Ο πρωταγωνιστής, Benny, είναι ικανοποιητικός όσον αφορά την απόδοση του χαρακτήρα του και οι δύο βαμπίρισες που συναντά είναι μερικές φορές συναρπαστικές και άλλες τελείως παράταιρες, αλλά για αυτό ευθύνεται ο γεμάτος exposition διάλογος που εδώ κι εκεί το παρακάνει και μας βγάζει εκτός. Ο «κακός» είναι επίσης επαρκής, χωρίς βέβαια να κλέβει την παράσταση, ενώ η πιο εντυπωσιακή εμφάνιση στην ταινία είναι αυτή της Megan Fox που, αν και δεν τη βλέπουμε πολλές φορές, καταφέρνει να κλέψει την παράσταση και να μαγνητίσει το βλέμμα μας με την ερμηνεία της αλλά και το εκτόπισμα της παρουσίας της. Κρίμα που δεν αξιοποιήθηκε περισσότερο, καθώς είναι μία ηθοποιός που ταιριάζει πολύ σε τέτοιους είδους ταινίες και τα καταφέρνει περίφημα.

Όπως και να ‘χει, το Night Teeth δεν είναι μία ιδιαίτερα αξιόλογη ταινία, όμως αν ξέρετε τι πάτε να δείτε θα σας ανταμείψει με ένα χαλαρό βράδυ και με φόρο τιμής σε κάθε γωνιά της ιστορίας των βαμπίρ. Το χιούμορ είναι αδιάφορο, οι χαρακτήρες καρικατούρες και μονοδιάστατοι, αλλά η χαλαρή προσέγγιση και η πετυχημένη απόδοση του setting έχουν κάτι να δώσουν, όπως και οι πρωταγωνιστές που αν και δεν κερδίζουν τις εντυπώσεις, είναι ευχάριστοι.

Αν απολαμβάνετε τις ταινίες με βρικόλακες, ειδικά τις B movies, και δεν ψάχνετε το επόμενο αριστούργημα του είδους, θα διασκεδάσετε με τη νέα ταινία του Netflix, αν και θα την ξεχάσετε γρήγορα. Θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το υπόβαθρο, το setting και το σενάριό της με πιο αξιοπρόσεκτο τρόπο, αλλά τελικά διάλεξε το generic μονοπάτι και μας δίνει μία κλισέ, συνηθισμένη περιπέτεια, με χρώματα, σκηνοθεσία και ροή που ακολουθούν πιστά την πεπατημένη και τις επιταγές του είδους, αλλά τελικά ακριβώς επειδή οι δημιουργοί δεν έχουν ψευδαισθήσεις πως φτιάχνουν κάτι σπουδαίο, καταφέρνει να διασκεδάσει. Αν θέλετε κάτι πιο σοβαρό, υπάρχουν πολλές ταινίες, ακόμα και του Netflix, αλλά οι δημιουργίες τύπου Night Teeth έχουν το κοινό τους σίγουρα. Halloween έρχεται, και αυτές οι ταινίες είναι ιδανικές για βραδιές χαλαρής διασκέδασης με παρέα ή και χωρίς.

Το Night Teeth είναι διαθέσιμο στο Netflix από τις 20 Οκτωβρίου.