Όλα όσα συνέβησαν στους τελικούς του Red Bull Untapped 2021

Ολοκληρώθηκε το Red Bull Untapped 2021 και μετά από έξι διεθνείς «στάσεις» και τους τελικούς της Ιαπωνίας, τα βλέμματα στράφηκαν στους αγώνες του Red Bull Untapped Portugal Finals, στο Parque das Nações της Πορτογαλίας.

Στο τελευταίο αυτό event για το Red Bull Untapped, είδαμε 16 παίκτες να μάχονται για τον τίτλο και τα βραβεία αξίας US$45,000. Αναμενόμενα, είδαμε μάχες γεμάτες αγωνία στην αρένα του Magic: The Gathering.

Οι αναμετρήσεις των τελικών μεταδόθηκαν από το κανάλι του Red Bull στο Twitch το Σαββατοκύριακο εκείνο, με τους Andrea Mengucci, Thoralf Severin και Filipa Carola να καλύπτουν το πολυαναμενόμενο event.

Ας δούμε, λοιπόν, το Top 4, με τους καλύτερους παίκτες του Magic: The Gathering να ρίχνουν τα ξόρκια τους προσπαθώντας να κερδίσουν τον τίτλο του νικητή στο Red Bull Untapped 2021.

Όπως είχε προβλεφθεί, η στρατηγική που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο στο Red Bull Untapped 2021 το Σαββατοκύριακο ήταν το deck “Izzet Epiphany”. Δεν πρόκειται για μεγάλη έκπληξη, καθώς το deck αυτό περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από “threats”, ή ξόρκια όπως το Arlund’s Epiphany.

Top 4 Upper Bracket: Cheng Yu Cheng vs Pedro Silva

Στο Upper Bracket του Top 4, οι Cheng Yu Cheng και Pedro Silva πολέμησαν για μια θέση στον Grand Final του Red Bull Untapped 2021, με τον ηττημένο να έχει άλλη μια ευκαιρία ενάντια στον φιναλίστ της χαμηλότερης κατηγορίας αργότερα. Για άλλη μια φορά, ο Yu Chang έφερε το Izzet Epiphany, την ίδια στρατηγική που έφερε τον τίτλο του Platinum Champion τον περασμένο μήνα. Ο Pedro Silva επέλεξε το Dimir Control, μια από τις στρατηγικές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τελευταία.

Αυτά τα ματς τείνουν να κυλούν πιο αργά, με το Dimir Control να προσφέρει μια πιο ενοχλητική προσέγγιση, χρησιμοποιώντας κάρτες όπως το Duress για να αφαιρέσει μία non-land κάρτα από το χέρι του αντιπάλου. Για το Izzet Epiphany, όλα έχουν να κάνουν με το χρονοδιάγραμμα και να την εύρεση της κατάλληλης στιγμής για επίθεση, έτσι ώστε το Alrund Epiphany να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία. Με υπομονή, ο Yu Chang έπαιξε στο match-up χρησιμοποιώντας κάρτες όπως το Cinderclasm, ένα ξόρκι που προκαλεί μία ζημιά σε κάθε πλάσμα, το οποίο αντιμετώπισε τα tokens που δημιουργήθηκαν από το πλάσμα Sedgemoor Witch. Μετά από αυτό, ο Yu Chang χρησιμοποίησε ένα Alrund’s Epiphany για να προχωρήσει και να επιτεθεί με τους Goldpsan Dragons σε πολλές σειρές.

Top 4 Lower Bracket: Yo Tezuka vs Joao Andrade

Στο Lower Bracket, οι Yo Tezuka και Joao Andrade ανέβηκαν στη σκηνή για την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον Μεγάλο Τελικό. Ο Tezuka έπαιξε με το deck Mono-Green Aggro, μια στρατηγική εστιασμένη στα πλάσματα που επιτρέπει στον παίκτη να αναπτυχθεί με επιθετικά πλάσματα προτού ο αντίπαλος έχει την ευκαιρία να σταθεροποιηθεί. Ο Andrade έπαιξε με Grixis Epiphany, που είναι μια εξέλιξη του Izzet Epiphany. Ο αγώνας ήταν μονόπλευρος, με τον Tezuka να μπορεί να αναπτύξει πλάσματα κάθε φορά και τον Andrade να μην μπορεί να συμβαδίσει. Ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι, όπου ο Andrade δεν μπόρεσε να κάνει επιτυχημένα land drops, πράγμα που σήμαινε ότι ο Tezuka μπορούσε να προηγηθεί με Old-Growth Trolls και Esika’s Chariot για να κερδίσει τον αγώνα. Δεδομένου ότι τα ξόρκια πλασμάτων στο Mono-Green Aggro είναι τόσο φτηνά, είναι εύκολο για τη στρατηγική να λειτουργήσει με λίγα lands στο παιχνίδι.

Top 4 Lower Bracket: Yo Tezuka vs Pedro Silva

Στον τελευταίο αγώνα πριν από τον Μεγάλο Τελικό, είδαμε μία μάχη μεταξύ Mono-Green Aggro (Yo Tezuka) και Dimir Control (Pedro Silva) σε αναμέτρηση για την ευκαιρία να ανταγωνιστούν για τον τίτλο.

Όπως και του Tezuko στον τελευταίο γύρο, το Mono-Green Aggro χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία με τα Ascendant Packleader και Ulvenwald Behemoth να κυριαρχούν στο πεδίο της μάχης σε όλη τη διάρκεια. Ακόμη και με την απομάκρυνση πλάσματος από τον Silva, ήταν απλώς υπερβολικό, δεδομένου του πόσο εύκολα η τακτική του deck Mono-Green Aggro μπορεί να πλημμυρίσει το ταμπλό με threats. Με κάρτες σαν το Άρμα της Esika, ο Tezuka ήταν περισσότερο από ικανός να κρατήσει πλάσματα στο ταμπλό και να επιτεθεί τακτικά στη ζωή του Silva. Το Mono-Green Aggro είναι σε θέση να αντισταθμίσει ένα mana flood με ευκολία με κάρτες όπως το Rangers Class και το Lair of the Hydra, κάτι που επιτρέπει στον παίκτη να κάνει πάντα κάτι σε ένα παιχνίδι MTG.

The Grand Final: Yo Tezuka vs Cheng Yu Chang

Ο Μεγάλος Τελικός είδε τα Mono-Green Aggro (Yo Tezuka) και Izzet Epiphany (Cheng Yu Chang 及人) να μάχονται για το πολυπόθητο στέμμα του Πρωταθλητή Red Bull Untapped 2021. Το πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε με τον Tezuka να κινείται πιο αργά, κάτι που επέτρεψε στον Yu Chang να αντιμετωπίσει τα ξόρκια που ο Tezuka προσπάθησε να παίξει. Αντιμετωπίζοντας πανίσχυρα ξόρκια, όπως το Esika’s Chariot, ο Yu Chang μπόρεσε να κυριαρχήσει σε όλη τη διάρκεια και στη συνέχεια να πετάξει το Alrund’s Epiphany, που του έδωσε το προβάδισμα. Το δεύτερο παιχνίδι είχε διαφορετικό αποτέλεσμα καθώς ο Tezuka κατάφερε να είναι ο επιτιθέμενος στις πρώτες σειρές, χρησιμοποιώντας Werewolf Pack Leader και Kazandu Mammoth για να επιτεθεί επιθετικά στο σύνολο της ζωής του Yu Chang. Ασκώντας συνεχή πίεση, ο Tezuka κατάφερε να πάρει το δεύτερο παιχνίδι καθώς ο Yu Chang δεν μπόρεσε να σταθεροποιηθεί.

Στο τελευταίο παιχνίδι του Μεγάλου Τελικού, ο Yu Chang κατάφερε να ελέγξει το ταμπλό με το Cyclone Summoner, ένα πλάσμα που γυρνά τα πλάσματα του αντιπάλου πίσω στο χέρι του. Ήταν δύσκολο για τον Tezuka να επιστρέψει στο παιχνίδι. Χρησιμοποιώντας κάρτες όπως το Goldspan Dragon, το Dragon Egg και το Unnexpected Windfall, το Izzet Epiphany ήταν απλώς πολύ δυνατό και κέρδισε το Red Bull Untapped event. Ως εκ τούτου, ο Cheng Yu Chang είναι ο φετινός Red Bull Untapped Champion!