Τι είδαμε στους Tελικούς του Red Bull Solo Q 2021

Δεκαεννέα διαγωνιζόμενοι από όλον τον κόσμο έφτασαν στο BMW Welt στο Μόναχο της Γερμανίας, στις 4 Δεκέμβρη, για να διεκδικήσουν τη νίκη και το τρόπαιο στο Red Bull Solo Q.

Σε διάστημα δύο ημερών, οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες, με μόνο 16 απ’ αυτούς να περνούν στην επόμενη φάση και μόνο οκτώ να φτάνουν στο στάδιο των προημιτελικών. Μόνο οι δύο παίκτες, οι καλύτεροι απ’ αυτούς, έφτασαν στον μεγάλο τελικό που έλαβε χώρα στις 5 Δεκέμβρη.

Για να κερδίσουν, οι παίκτες έπρεπε να επιτύχουν έναν απ’ τους ακόλουθους στόχους: να σημειώσουν first blood, να εξουδετερώσουν 100 minions ή να καταστρέψουν τον tower του αντιπάλου. Για να γίνει η μάχη πιο ενδιαφέρουσα, στα επτά λεπτά κάθε παιχνιδιού προέκυπτε το Sudden Death, που ανάγκαζε τους παίκτες να μονομαχήσουν μέχρι θανάτου για τελευταία φορά, όσο το Ring of Fire έκλεινε σιγά-σιγά τριγύρω τους.

Οι παίκτες κατάλαβαν γρήγορα πως το Ring of Fire είναι πολύ επικίνδυνο, πιο πολύ απ’ ό,τι περίμεναν. Έτσι, άρχισαν να στήνουν τη στρατηγική τους λαμβάνοντας υπόψη τους τον μηχανισμό αυτόν και στο τέλος της ημέρας οι οκτώ παίκτες που είχαν απομείνει ήξεραν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να επιβιώσουν.

Εντυπωσιακοί προημιτελικοί

Οι προημιτελικοί ξεκίνησαν με ένα θεαματικό best-of-5 μεταξύ των David ‘Potatis’ Hallin και Arnas ‘arnax’ Stepanauskas. Ο Arnax εμφανίστηκε στο δεύτερο παιχνίδι, με ίσως την πιο αποτελεσματική απόδοση της Cassiopeia στο τουρνουά, πετυχαίνοντας τα διπλά minion kills της Fiora, έχοντας 1.700 gold στο level 9 και ασκώντας συνεχή πίεση με το Noxious Blast. Τελικά, το αποτέλεσμα κρίθηκε σε έναν μόνο αγώνα. Ο Potatis επέλεξε τον Gragas, τον πρώτο του τουρνουά, απέναντι στον Pantheon του Arnax. Σε μια δύσκολη αναμέτρηση και για τις δύο πλευρές, ο Arnax κατάφερε να περάσει και να εξασφαλίσει μια θέση στα ημιτελικά, καταστρέφοντας τον πύργο του Potatis.

Η αναμέτρηση των Dan ‘Godbro’ Vo και Ahmet ‘HULKSMASH3131’ Cumhur ήταν πολύ πιο σύντομη αλλά όχι λιγότερο συναρπαστικη. Το δεύτερο παιχνίδι περιελάμβανε μια μάχη τιτάνων όπου και οι δύο παίκτες επέλεξαν εξαιρετικά tanky champions, τον Nasus και τον Tahm Kench αντίστοιχα. Το παιχνίδι ήταν έντονο, και έληξε σε μάχη με τους δύο πρωταθλητές να περιβάλλονται από το Ring of Fire. Τελικά, ο River King κέρδισε και ο Hulksmash προχώρησε παρακάτω.

Ο Mads ‘Viggomopsen’ Mikkelsen, επίσης, είχε εντυπωσιακή απόδοση στο στάδιο των προημιτελικών του εναντίον του Woolim ‘Doxa’ Lee. Ο Viggomopsen επέδειξε απίστευτη ικανότητα στο πρώτο του παιχνίδι ως Dr Mundo. Ο Δανός συνδύασε το Infected Bonesaw με το Mark/Dash, αφήνοντας στην άκρη τα συνηθισμένα Barrier και Ignite. Όταν το Bonesaw χτύπησε την Cassiopeia και εκείνη δέχτηκε το slow του, ο Viggomopsen χρησιμοποίησε το Mark του και όρμησε στον Doxa, παίρνοντας το first blood.

Οι συμμετέχοντες που διαγωνίζονται στη σκηνή στο Red Bull Solo Q © Marius Faulhaber/Red Bull Content Pool

Η τελευταία σειρά προημιτελικών πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Mert ‘You Mert BRO’ Aptoula Chousein και Arno ‘Arno’ Peter. Ο You Mert BRO διάλεξε τους κλασικούς του marksmen, ξεκινώντας με την Tristana, μετά τον Varus και τελειώνοντας τη σειρά με την Caitlyn. Ενώ ο Arno είχε μερικές σπουδαίες στιγμές, τελικά δέχτηκε μεγάλη πίεση σε κάθε παιχνίδι και λύγισε.

Συγκλονιστικοί ημιτελικοί

Στην πρώτη σειρά ημιτελικών συμμετείχαν οι Viggomopsen και You Mert BRO. Αυτοί οι δύο παίκτες συνηθίζουν να επιλέγουν εντελώς διαφορετικούς champions, ο πρώτος προτιμά τανκς όπως ο Volibear και ο Dr Mundo και ο δεύτερος, προτιμά τους marksmen. Οι θεατές ήξεραν από την αρχή ότι αυτή θα ήταν μια φανταστική σειρά μονομαχιών.

Στο πρώτο παιχνίδι, ο You Mert Bro διάλεξε τον Akshan, τον πρώτο του τουρνουά, και αντιμετώπισε τον τρομερό Volibear του Viggomopsen. Ένα επιθετικό all-in ξεκίνησε από τον Viggomopsen που ήθελε να πιάσει τον Akshan πριν φτάσει στο επίπεδο έξι και ξεκλειδώσει την ultimate ικανότητά του. Ο Volibear πήδηξε προς τον Akshan που είχε χαμηλό health, βουτώντας πίσω από το turret του και τελικά δέχτηκε πιο πολλά πυρά απ΄όσα άντεχε από έναν πύργο, με αποτέλεσμα το first blood για τον Akshan. Στο δεύτερο παιχνίδι, ο Viggomopsen πήγε στην αγαπημένη του επιλογή, τον Malphite και κατέκλυσε τον Akshan με απροσδόκητη δύναμη από το Thunderclap. Οι επιθετικοί bruisers του Viggomopsen αποδείχθηκαν θανατηφόροι απέναντι στους marksmen του You Mert BRO και έτσι κέρδισε τη σειρά με 3-1.

Στη συνέχεια, οι Arnax και Hulksmash πάλεψαν για την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τον Viggomopsen στον μεγάλο τελικό.

Ο Παγκόσμιος Τελικός του Red Bull Solo Q 2021 φιλοξένησε μερικά συναρπαστικά παιχνίδια και πολλές τεταμένες στιγμές.

Ο Aaron ‘Medic’ Chamberlain και ο Marc ‘Caedrel’ Lamont στο casting του Red Bull Solo Q © Marius Faulhaber/Red Bull Content Pool

Το πρώτο παιχνίδι είδε τόσο τον Arnax όσο και τον Hulksmash να επιλέγουν τον Darius. Το mirror match-up, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεκίνησε πολύ ομοιόμορφα. Ήταν μια διαφορά στο build που έδωσε στον Hulksmash τη νίκη. Ενώ ο Arnax επικεντρώθηκε στην επίθεση, χτίζοντας το αντικείμενο Trinity Force Mythic, ο Hulksmash επικεντρώθηκε στην άμυνα, και επέλεξε να φτιάξει το Anathema’s Chains. Στην αντιπαράθεση, ο πιο tanky Darius του Hulksmash κέρδισε.

Ο Arnax έφερε την ανατροπή στο δεύτερο παιχνίδι, κερδίζοντας ως Aatrox εναντίον του Trundle. Τα έξυπνα recalls και το αποδοτικό farming έδωσαν στον Arnax ένα πλεονέκτημα 1.300 gold έναντι του Trundle στο επίπεδο 9. Τελικά, ο Trundle έμεινε πολύ πίσω σε αντικείμενα για να πολεμήσει τον Aatrox όταν το Δαχτυλίδι της Φωτιάς άρχισε να τους περικυκλώνει. Ο Arnax ήλπιζε να κερδίσει στο τέταρτο παιχνίδι όταν επέλεξε τον Pantheon και αντιμετώπισε τον Tahm Kench του Hulksmash. Ο Tahm Kench ήταν έτοιμος να κερδίσει, καθώς ήταν πολύ tanky για να χάσει από τον Pantheon. Προς το τέλος, ο Hulksmash ξεκίνησε έναν αγώνα που αρχικά φαινόταν να ήταν κερδισμένος. Αλλά ένα αποδοτικό stun από τον Arnax εμπόδισε τον Hulksmash να ενεργοποιήσει το Thick Skin, και έτσι ο Arnax κέρδισε το παιχνίδι που τον έστειλε στον μεγάλο τελικό.

Φανταστικές αναμετρήσεις στον τελικό

Ο μεγάλος τελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Arnax πήρε το πρώτο παιχνίδι, κερδίζοντας οριακά σε μια μάχη στα πρώτα στάδια της αναμέτρησης ενάντια στον Gnar του Viggomopsen. Ο Viggomopsen απάντησε σε αυτό με έναν πανίσχυρο Volibear στο δεύτερο παιχνίδι, στο οποίο εστίασε στα κύματα των minion και στον εχθρικό πύργο. Αν και ο Viggomopsen κόντευε να πετύχει 100 minion kills και να κερδίσει το παιχνίδι, επέλεξε να το τελειώσει με στιλ, εμπλέκοντας τον Trundle σε μια μάχη all-in και κερδίζοντας τη νίκη. Κέρδισε και στα επόμενα δύο παιχνίδια, ασκώντας συνεχή πίεση στον Arnax.

Στο πέμπτο παιχνίδι, δυνητικά το τελευταίο της σειράς, ο Arnax κατάφερε βγει μπροστά με άλλη μια φανταστική απόδοση της Cassiopeia. Μια απίστευτα κρίσιμη μάχη άφησε και τους δύο πρωταθλητές σε μονοψήφιο αριθμό health, με το Poison της Cassiopeia να δίνει το τελειωτικό χτύπημα στον Dr Mundo.

Το έκτο παιχνίδι ήταν το πιο συναρπαστικό του τουρνουά και οι παίκτες έπαιξαν με Cassiopeia και Dr Mundo για τρίτη φορά στη σειρά. Και οι δύο παίκτες ήταν προφανώς σε μεγάλη ένταση, γνωρίζοντας ότι αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι το τέλος, και έτσι έπαιξαν ένα πολύ αργό, υπολογισμένο παιχνίδι. Δέκα δευτερόλεπτα πριν από την έναρξη του Sudden Death, η Cassiopeia χρειαζόταν μόλις δύο κύματα για φτάσει τα 100 minions. Τελικά, ο Viggomopsen, γνωρίζοντας ότι ο Arnax είναι μόνο δύο minions από τη νίκη, μια τελική μονομαχία και θριάμβευσε. Και έτσι, το Red Bull Solo Q 2021 έφτασε στο τέλος του, με έναν άξιο νικητή και ένα φανταστικό σετ μαχών.