Το κράνος του Master Chief αντανακλά το μοναδικό σύμπαν του Halo

Τότε, στις αρχές του μιλένιουμ, όσοι τάχθηκαν υπέρ του Xbox είχαν στη διάθεσή τους μερικά από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια, παρόλο που οι περισσότεροι ανέβηκαν στο τρένο που έγραφε PlayStation 2.

Κάποιοι όμως έμειναν, και μαζί τους πήραν μια γεύση από ένα πραγματικά πετυχημένο first person shooter.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκίνησε μια μακρά ιστορία και μια μακρά σειρά παιχνιδιών που έμελλαν να φέρουν το franchise σε όλες τις κονσόλες Xbox. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πρακτικά τοποθετούν κατά τη γνώμη μου το Halo στα τρία καλύτερα FPS μετά φυσικά τα Unreal Tournament και Quake που εδραίωσαν το genre στην “περίεργη” τότε πλατφόρμα του PC. Το Halo: Combat Evolved όπως ονομάστηκε το πρώτο game, έδωσε μερικά χρόνια αργότερα τη σκυτάλη στο Halo 2 και τη συνέχεια του franchise ξανά από την οπτική του Master Chief.

FPS και κονσόλες λένε δεν πάνε μαζί, αλλά το 2001, το Halo: Combat Evolved ήταν αψεγάδιαστο στο Xbox, σε αντίθεση με το PC port λίγο αργότερα που ήταν καταστροφή.

Σε αυτό το παιχνίδι μαθαίνουμε για την ύπαρξη του Master Chief, ενός υπερ-στρατιώτη στην ουσία, κατά κόσμον γνωστός ως Spartan ή ως John 117 και μέσω των παιχνιδιών μεταφερόμαστε στις περιπέτειές του για τη διάσωση της ανθρωπότητας από μια εξωγήινη απειλή, τους Covenant. Παραπάνω βλέπετε ένα στιγμιότυπο από το Halo: Combat Evolved Anniversary, την optimized για PC έκδοση του πρώτου Halo. Το HUD, τα 4K textures και ο χειρισμός έχουν έρθει στο σήμερα για να τα απολαύσουμε σε ένα σύγχρονο PC.

Η ανθρωπότητα, γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερα ισχυρή απειλή, δημιούργησε το SPARTAN Project, μια προσπάθεια για τη δημιουργία υπερ-στρατιωτών οι οποίοι έχουν υποστεί τροποποιήσεις στο ίδιο τους το σώμα προκειμένου να γίνουν αρκετά δυνατοί, σε βαθμό που λαμβάνουν το προσωνύμιο supersoldiers.

Ο υπερ-στρατιώτης και βασικός χαρακτήρας όμως, δεν αφήνεται μόνος του στις περιπέτειές του, αφού για την πλοήγηση έχει τη βοήθεια της ψηφιακής βοηθού της στολής του που ονομάζεται Cortana, κάτι που ενέπνευσε και την ίδια τη Microsoft δίνοντας το ίδιο όνομα στην ψηφιακή βοηθό των Windows.

Ο Master Chief δεν αφαιρεί ποτέ το κράνος του, σε κανένα παιχνίδι και όσες φορές πάει να το κάνει, το cutscene κόβεται απότομα και έτσι το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τον χαρακτήρα συνεχίζεται επ’ άπειρον.

Και η ιστορία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό περνώντας στο Halo 2 που κυκλοφόρησε το 2004 για Xbox και το 2007 αποκλειστικά για τα Windows Vista προτού βρει τον ανεπίσημο δρόμο του στα XP με patch. Το 2014 η remade έκδοση του παιχνιδιού καταφθάνει στο Xbox One με τη μορφή της The Master Chief Collection, εκεί όπου βρίσκουμε και το Halo 3, Halo 3 ODST αλλά και το Halo 4. Η επιτυχία δεν ήταν αρκετή για να κάνει τη Microsoft να λανσάρει την MCC στο PC την ίδια χρονιά και χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 2019 για να τη γευτούμε στο keyboard – mouse μας.

Παρόλο που κάποια παιχνίδια βασίζονται σε βιβλία, το σύμπαν του Halo ξεκίνησε ουσιαστικά από το παιχνίδι, προτού η Microsoft δημιουργήσει το Halo novel project για να φτιάξει και να συμπληρώσει το Halo universe με τρόπο που τα βιβλία θα γεμίζουν τα όποια κενά υπήρχαν από την αρχική ιστορία. Το πρώτο βιβλίο κυκλοφόρησε το 2001 από τον Eric Nylund για λογαριασμό των Microsoft Gaming Studios, ενώ έκτοτε έχουν υπάρξει πολλές εκδόσεις από πολλούς συγγραφείς, άλλοτε συνεχίζοντας και άλλοτε δημιουργώντας νέες ιστορίες.

Σε περίπτωση όμως που χάσατε τα παιχνίδια και δε γνωρίσατε τη σειρά, το σύμπαν του Halo πρόκειται να κάνει δυναμική είσοδο στη μικρή οθόνη χάρη στο Paramount Plus. Χωρίς να υπάρχει κάποια σύνδεση με τα games, αυτό που μας έδειξαν οι εικόνες του trailer είναι μια σειρά που υπόσχεται να μεταφέρει λίγο από τον κόσμο του Halo σε ένα μοντέρνο περιτύλιγμα. Από τις πρώτες πληροφορίες, η Showtime Networks βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την 343 Industries για το σενάριο, και όπως ίσως ήδη γνωρίζετε η τελευταία είχε αναλάβει την ανάπτυξη των τελευταίων παιχνιδιών της σειράς, αλλά όχι των αρχικών τίτλων Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, Halo 3 ODST, τα οποία και άφησαν ιστορία.

Η σειρά φημολογείται από το 2013 έχοντας “μπλέξει” μεγάλα ονόματα όπως ο Steven Spielberg, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά και οι συζητήσεις σταμάτησαν.

Το project όμως ναυάγησε, μπήκε στο συρτάρι και σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα επανέρχεται στο προσκήνιο με την Paramount να παίρνει ηγετικό ρόλο.

Η ιστορία της σειράς δε βασίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι, παρά μόνο στο σύμπαν του Halo, ενώ ήδη γνωρίζουμε πως το story περιλαμβάνει έναν πόλεμο στον 26ο αιώνα, ανάμεσα στη Διαστημική Διεύθυνση των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Space Command ή UNSC) και τους Covenant, την εξωγήινη απειλή που αναφέραμε παραπάνω.

Ο Pablo Schreiber στο ρόλο του Master Chief

Το cast αυτού του TV-adaptation περιλαμβάνει τον Pablo Schreiber στο ρόλο του Master Chief, ενώ η ψηφιακή βοηθός του Master Chief, Cortana επιστρέφει και η γνώριμη για πολλούς φωνή της Jen Taylor θα ξυπνήσει μνήμες από το παρελθόν. Παρέα με αυτούς τους χαρακτήρες θα δούμε και άλλους Spartans που έχει δημιουργήσει η Dr. Catherine Halsey, την οποία υποδύεται η Natascha McElhone.

Οι παραγωγοί μένουν στο γεγονός ότι η σειρά Halo θα προσφέρει θέαμα όχι μόνο σε όσους ξέρουν τους χαρακτήρες, αλλά θα προσπαθήσει να φέρει και καινούργιους, αφού έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Master Chief εμφανίζεται στα παιχνίδια με μια εκκεντρική αίσθηση του χιούμορ και αυτή θα κληθεί να κάνει… master, ο Pablo Schreiber.

Για την ώρα, στο διαδίκτυο υπάρχουν αντιδράσεις για το spin-off, λέγοντας πως κακώς δεν παίρνει υπόψιν κανένα παιχνίδι και έχει τη δική του ιστορία κάτι που θέλουμε να δούμε και οι ίδιοι, μόλις η σειρά ξεκινήσει να προβάλλεται.

Το γεγονός ότι πρόκειται για μια νέα ιστορία είναι κάτι που περιμένουμε πως και πως, και στην Ελλάδα, η σειρά Halo θα προβληθεί στις 25 Μαρτίου στο COSMOTE SERIES HD και ώρα 22:15.