Το Arcane είναι πιο ενδιαφέρον αν δεν έχεις παίξει LoL

Σίγουρα πολύς κόσμος αναρωτιέται: για να δω και να απολαύσω το Arcane στο Netflix, πρέπει να έχω γνώσεις για το σύμπαν του League of Legends (LoL);

Από την αρχή είναι ξεκάθαρο πως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, αφού το Arcane καταφέρνει να σταθεί από μόνο του ως ξεχωριστή ιστορία. Αυτό, το καταφέρνει μέσω του αποδοτικού writing, των συναρπαστικών χαρακτήρων που σε κάνουν να «δεθείς» μαζί τους αμέσως, αλλά και μέσω της προσέγγισής του, που είναι αυτή του origin story.

Θα μπορούσαμε να πούμε, δηλαδή, ότι το Arcane είναι prequel, κατά κάποιον τρόπο, για το παιχνίδι League of Legends. Δηλαδή, στη σειρά θα δούμε πώς οι χαρακτήρες του LoL κατέληξαν στη μορφή που τους μάθαμε στο δημοφιλές MOBA, πώς απέκτησαν τα εμβληματικά τους όπλα, πώς οι villains έγιναν αυτό που είναι, και πολλά άλλα. Έτσι, αν δεν γνωρίζετε τίποτα για όλα αυτά, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή το Arcane είναι που προσπαθεί να τα εξηγήσει, να αφηγηθεί το ξεκίνημά τους, και όχι το LoL.

Όμως, τελικά, έχει σημασία, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Αν δεν γνωρίζετε τίποτα για το παιχνίδι League of Legends, μάλλον θα απολαύσετε περισσότερο τη σειρά Arcane σε σχέση με κάποιον που έχει επαφή με τον τίτλο της Riot Games. Αυτό, συμβαίνει επειδή κάποιοι χαρακτήρες που αλλάζουν στην πορεία της ιστορίας του Arcane φέρνουν κάποιες εκπλήξεις στο σενάριο που θα ήταν αμέσως γνωστές σε όσους και όσες γνωρίζουν τους ήρωες αυτούς. Ακόμα και αν δεν έχετε ασχοληθεί εκτενώς, η εικόνα και μόνο των ηρώων στο LoL αρκεί για να σας προϊδεάσει και να σας δώσει στοιχεία για τις προσωπικότητές τους.

Υπάρχουν χαρακτήρες που ξεκινούν ως «καλοί» και σιγά-σιγά φεύγουν προς το «γκρι» ηθικό πεδίο ή άλλοι που γίνονται villains και, αν ξέρατε ήδη αυτούς τους ήρωες, ακόμα κι αν δεν είχατε ασχοληθεί ιδιαίτερα με το lore του LoL, οι ανατροπές θα είχαν μικρότερο αντίκτυπο. Και πάλι, το writing είναι εξαιρετικό και καταφέρνει σε 9 επεισόδια να αναπτύξει ένα μεγάλο καστ χαρακτήρων, με τρόπο μάλιστα που κάνει τους πρωταγωνιστές αυτούς ελκυστικούς ως προσωπικότητες είτε τους γνωρίζατε είτε όχι -εξάλλου, στο LoL δεν αναπτύσσονται, απλώς ξεστομίζουν κουλ ατάκες.

Μάλλον, τελικά, το ιδανικό θα ήταν να παρακολουθήσετε πρώτα τη σειρά Arcane, και μετά να παίξετε το παιχνίδι για να δείτε τους ήρωες αυτούς στην αρχική τους μορφή, αυτή που αποτέλεσε έμπνευση για την απρόσμενα αξιόλογη animated σειρά της Riot.

Όπως και να ‘χει, είτε έχετε παίξει LoL είτε όχι, αν ξέρετε απ’ έξω το lore ή αν δεν έχετε διαβάσει ούτε γραμμή, να δείτε το Arcane στο Netflix, που είναι πιθανότατα η καλύτερη μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού σε άλλο μέσο, μέχρι σήμερα. Αναμενόμενα, αλλά ευτυχώς, ανακοινώθηκε πως η δεύτερη σεζόν είναι σε στάδιο παραγωγής, ενώ όσο περιμένουμε -γιατί, λογικά, θα αργήσει- μπορούμε να παίξουμε διάφορους τίτλους που επεκτείνουν το σύμπαν του LoL με ξεχωριστό τρόπο ο καθένας, όπως τα Hextech Mayhem και Ruined King που κυκλοφορύν ήδη. Η πρώτη σεζόν του Arcane κυκλοφόρησε σε τρία μέρη των τριών επεισοδίων και ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου.