Το remaster του Alan Wake είναι γεγονός

Μετά από φήμες και διαρροές που κράτησαν για μήνες, η Remedy Entertainment ανακοίνωσε τελικά πως το Alan Wake Remastered πράγματι υπάρχει. Συγκεκριμένα, η νέα, ανανεωμένη έκδοση του κλασικού παιχνιδιού τρόμου θα εκδοθεί από την Epic Games Publishing και θα περιλαμβάνει ολόκληρη την εμπειρία του Alan Wake, με το βασικό παιχνίδι αλλά και τα δύο expansions του, τα The Signal και The Writer, που συμπληρώνουν την ιστορία. Η remastered έκδοση θα έρθει με 4K ανάλυση και με άλλες βελτιώσεις στον τεχνικό και οπτικό τομέα, μεταξύ των οποίων το ανανεωμένο μοντέλο για τον κεντρικό χαρακτήρα και τα βελτιωμένα cinematics. Επίσης, η νέα έκδοση θα περιλαμβάνει σχολιασμό από τον Sam Lake, creative director και writer του τίτλου. Το πιο «ανάλαφρο» spin-off, Alan Wake’s American Nightmare, δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στο remaster.

Το Alan Wake Remastered θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2021 και θα το δούμε σε PC μέσω Epic Games Store, σε PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S και Xbox One. Η αρχική έκδοση του τίτλου είχε κυκλοφορήσει σε Xbox 360 και αργότερα σε PC, οπότε το remaster σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το παιχνίδι της Remedy θα είναι διαθέσιμο για τους χρήστες του PlayStation.

https://twitter.com/SamLakeRMD/status/1435226364907565061

Πέρυσι, η Epic ανακοίνωσε μια εκδοτική συμφωνία με τη Remedy για δύο τίτλους, έναν από τους οποίους το στούντιο περιέγραψε ως «multiplatform ΑΑΑ παραγωγή», ενώ το δεύτερο παιχνίδι είναι ένα μικρότερο παιχνίδι στο ίδιο σύμπαν, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά. Δεν είναι σαφές εάν το Alan Wake Remastered είναι αυτό το μικρότερο πρότζεκτ. Αν πράγματι είναι έτσι, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως θα δούμε μια συνέχεια του Alan Wake, μετά από το remaster. Εξάλλου, το πιο πρόσφατο παιχνίδι της Remedy, το Control, περιείχε αναφορές στο Alan Wake, αλλά έλαβε και ένα expansion που δημιούργησε σύνδεση μεταξύ των δύο τίτλων.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω μίας επιστολής που έστειλε ο δημιουργός, Sam Lake, σε ιστοσελίδα αφιερωμένη στο Alan Wake, στην οποία, αφού ο ίδιος ευχαριστεί τους fans σε συναισθηματικά φορτισμένο τόνο, αναφέρει πως η ανάπτυξη της remastered έκδοσης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. «Αυτό είναι για ‘σάς. Ελπίζω να το απολαύσετε, είτε ξανά, σαν να βρίσκετε έναν παλιό φίλο, είτε για πρώτη φορά», καταλήγει η επιστολή του Sam Lake, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Το Alan Wake Remastered δεν έχει ακόμη οριστική ημερομηνία κυκλοφορίας, όμως η προηγούμενη διαρροή ανέφερε ότι θα το δούμε στις 5 Οκτώβρη, ημερομηνία που ταιριάζει με το φθινοπωρινό παράθυρο κυκλοφορίας που έδωσε η εταιρεία επίσημα.