Δείτε το πρώτο trailer της ταινίας Resident Evil

Αφού κυκλοφόρησαν κάποιες εικόνες, οι οποίες έλαβαν ανάμεικτες αντιδράσεις απ’ το κοινό, πλέον έχουμε το πρώτο trailer της επερχόμενης ταινίας Resident Evil, το οποίο μας δίνει μία γερή δόση από τη δράση της μεταφοράς του διάσημου παιχνιδιού, και μια πρώτη εικόνα από το cast στους εμβληματικούς ρόλους.

Δείτε το trailer:

Η ταινία, που ονομάζεται Resident Evil: Welcome to Raccoon City, έχει ως σκηνοθέτη τον Johannes Roberts και θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 24 Νοεμβρίου 2021 και τον Δεκέμβριο στις περισσότερες χώρες. Πρόκειται για μία απόπειρα πιστής μεταφοράς των παιχνιδιών στη μεγάλη οθόνη, αντίθετα με την προηγούμενη σειρά ταινιών του Paul W. S. Anderson με τη Milla-Jovovich στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που πήρε περισσότερες ελευθερίες και χάραξε δικό της δρόμο.

Στο trailer της νέας ταινίας βλέπουμε τους Jill Valentine (Hannah John-Kamen), Leon S. Kennedy (Avan Jogia), Claire Redfield (Kaya Scodelario), Ada Wong (Lily Gao), Albert Wesker (Tom Hopper) και Chris Redfield (Robbie Amell) σε ένα σενάριο που φαίνεται πως περιέχει στοιχεία από τα δύο πρώτα παιχνίδια, με αρκετά εμβληματικά τέρατα και μερικές πασίγνωστες τοποθεσίες από το franchise. Οι πρώτες αντιδράσεις των fans της σειράς είναι διαφόρων ειδών, αλλά κατά σχεδόν γενική ομολογία φαίνεται ότι ο κόσμος βλέπει με θετικό μάτι την αφοσίωση στο ύφος και στα γεγονότα των παιχνιδιών. Για το cast ακούγονται διάφορες γνώμες, με περισσότερες αμφιβολίες να προκύπτουν για τον ηθοποιό του Leon και λιγότερες για την Claire. Τα οπτικά εφέ, επίσης, έχουν λάβει αρκετά αρνητικά σχόλια, αν και μία μερίδα του κοινού αναφέρει πως ακόμα και αυτά φαίνονται πιστά στο πνεύμα του Resident Evil και στις B-movie αρχές του.

Όπως και να ‘χει, είναι ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ που έχει ελπίδες να σπάσει την «κατάρα» που λέει πως οι κινηματογραφικές μεταφορές παιχνιδιών είναι καταδικασμένες να αποτυγχάνουν και να μην ικανοποιούν τους fans. Τουλάχιστον, ακόμα και αν δεν πετύχει ούτε η νέα ταινία, θα υπάρξει σίγουρα αρκετό fan service.