Το νέο, στοιχειωμένο παιχνίδι του δημιουργού του Stardew Valley

Ο Eric “ConcernedApe” Barone, ο δημιουργός πίσω από το ιδιαίτερα αγαπητό farming simulator RPG Stardew Valley, ανακοίνωσε το επόμενο παιχνίδι του. Ονομάζεται ConcernedApe’s Haunted Chocolatier και παρόλο που μοιάζει με την προηγούμενη επιτυχία του δημιουργού, αυτό το action RPG ασχολείται περισσότερο με την κατασκευή γλυκών, με τη σοκολάτα, παρά με την καλλιέργεια του κήπου.

Ο ConcernedApe αποκάλυψε το Haunted Chocolatier στο Twitter, με ένα βίντεο που δείχνει το χαλαρό gameplay που έκανε το Starew Valley τόσο μεγάλη επιτυχία, και παρόμοια, ευχάριστη μουσική. Φυσικά, παρά τα παραμυθένια visuals και τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα, στο νέο παιχνίδι του ConcernedApe θα υπάρχουν μυστήρια που θα βρούμε μέσα στο στοιχειωμένο κάστρο. Θα υπάρχουν φαντάσματα, γλυκά και μπόλικη σοκολάτα, και για να φτιάξουμε τα γλυκίσματα αυτά θα πρέπει να ταξιδέψουμε σε έναν φανταστικό κόσμο και να σκοτώσουμε τέρατα. Σαν το Stardew Valley, δηλαδή, αλλά αντί για ορυχεία και φάρμες, έχουμε τέρατα σε βουνά, και φυσικά σοκολάτες.

Σε ανάρτησή του για την ανακοίνωση του τίτλου, ο δημιουργός μίλησε λίγο για το Haunted Chocolatier και την προσέγγιση που ακολουθεί. Είπε πως αυτήν τη φορά επιθυμεί να εξερευνήσει έναν πιο φανταστικό κόσμο, πιο μακριά από τον ρεαλισμό και από την καθημερινότητα. Επίσης, είπε πως, παρόλο που θα δούμε φαντάσματα και τρομακτικά πλάσματα, το παιχνίδι δεν θα χαρακτηρίζεται από αρνητικότητα αλλά θα είναι γεμάτο θετικά συναισθήματα και καλή διάθεση. Τέλος, ο ίδιος ανέφερε ότι έχει πολλή δουλειά ακόμα να κάνει πάνω στο παιχνίδι του, άρα δεν θα το δούμε σύντομα να κυκλοφορεί. Βέβαια, ο δημιουργός δηλώνει πως περνά υπέροχα όσο δουλεύει στο πρότζεκτ του. Ιδανική ανακοίνωση για το Halloween!

To Stardew Valley έγινε τεράστια επιτυχία και συζητήθηκε πολύ, ενώ ο δημιουργός ήταν πολύ ενεργός όσον αφορά την παροχή νέων updates με καινούργιο περιεχόμενο και λειτουργίες που ζητούσαν οι fans. Σιγά-σιγά το παιχνίδι γινόταν όλο και πιο πλούσιο, ενώ έλαβε πολύ θετικά σχόλια και για τη συμπερίληψη χαρακτήρων με αρκετό βάθος και πολλή ποικιλία, αλλά και με προβλήματα που βρίσκουμε στην καθημερινότητά μας, στον πραγματικό κόσμο.