«Έπιασε πάτο» το remaster του GTA

Οι πρώτες εντυπώσεις δεν είναι ιδιαίτερα θετικές… Η τριλογία των remaster για τα κλασικά GTA III, Vice City και San Andreas δεν έχει ικανοποιήσει το κοινό μέχρι στιγμής, που κάνει λόγο για πολλά bugs/glitches, για πρόχειρη δουλειά στην ανανέωση του οπτικού τομέα και για κάποιες επιλογές που καταστρέφουν το αποτέλεσμα. Ο ειδικός Τύπος δεν έχει ακόμα αποφανθεί, καθώς είναι λίγα τα reviews που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, αλλά οι χρήστες της πλατφόρμας του Metacritic έχουν ήδη «θάψει» τη remastered τριλογία της Rockstar.

Συγκεκριμένα, μπορούμε να δούμε πως στην έκδοσή του remaster της για PC, η τριλογία συγκεντρώνει μέσο όρο βαθμολογίας χρηστών στο 0.5/10 με 2.750 κριτικές, στο PS4 πιάνει το 0,7 με 498 reviews, στο PS5 το 0.9 επί συνόλου 1.798 κριτικών από τους χρήστες, στο Switch βρίσκεται στο 0.5 με 375 βαθμολογίες, στο Xbox One στο 0.4 με 430, και στο Xbox Series X|S στο 0.5 με 459 κριτικές χρηστών. Σίγουρα, δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Μπορεί τα remasters αυτά να μην έδειχναν, απ’ την αρχή, ιδιαίτερα πετυχημένα, όμως η κατακραυγή έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ό,τι αναμενόταν. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια σχετική κίνηση απ’ τη μεριά της Rockstar.

Μάλιστα, η τριλογία δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει στην αγορά και η εταιρεία απέσυρε την έκδοση για PC από το κατάστημά της, ενώ δεν λειτουργούσε και ο launcher της Rockstar και έτσι τα remastered GTA δεν ήταν δυνατό να παιχτούν σε υπολογιστή. Αφού πρόκειται πλέον για τη μόνη έκδοση των παιχνιδιών που είναι διαθέσιμη, το πρόβλημα έγινε ακόμα μεγαλύτερο. Η Rockstar πάντως έχει δηλώσει πως πλέον η remastered τριλογία έχει επανέλθει στην έκδοση του PC, βρίσκεται στο κατάστημα και λειτουργεί κανονικά.