Στα ύψη το hype για τα The Game Awards

Η ώρα πλησιάζει, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής, 2.30 η ώρα στην Ελλάδα, ξεκινά το μεγάλο event των βραβείων για το gaming, The Game Awards. Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακριβώς τι θα δούμε στην εκδήλωση, αφού δεν έχουν διαρρεύσει πολλές πληροφορίες και δεν έχουν γίνει λεπτομερείς ανακοινώσεις. Έτσι, περιμένουμε διάφορες εκπλήξεις από το event του Geoff Keighley, που φέτος μάλιστα πραγματοποιείται δια ζώσης στο Microsoft Theater του Los Angeles. Δείτε όλες τις υποψηφιότητες για τις φετινές βραβεύσεις πατώντας εδώ.

Τι μπορούμε όμως να περιμένουμε;

Λοιπόν, ο διοργανωτής και παρουσιαστής των Awards, Geoff Keighley, έχει ήδη προχωρήσει σε μερικές ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Ο ίδιος έχει πει πως θα δούμε 4 ή 5 αποκαλύψεις εφάμιλλες με εκείνη του Elden Ring.

Ήταν σε event του Keighley όταν είδαμε για πρώτη φορά το gameplay του επερχόμενου τίτλου της FromSoftware και αν δούμε κάτι σντίστοιχο τα στάνταρ είναι ήδη πολύ ψηλά. Ακόμα κι αν είχαμε μία ή δύο τέτοιες αποκαλύψεις, ευχαριστημένοι θα ήμασταν… πόσο μάλλον πέντε. Επίσης, έχει ήδη ειπωθεί ότι θα δούμε αρκετούς τίτλους για πρώτη φορά, παιχνίδια δηλαδή των οποίων την ύπαρξη δεν γνωρίζαμε ως τώρα.

Ακόμα, η Saber Interactive έχει ανακοινώσει πως θα παρουσιάσει πέντε παιχνίδια της, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων της. Να υπενθυμίσουμε την ανακοίνωση του παιχνιδιού στο σύμπαν του A Quiet Place, αλλά και το επερχόμενο παιχνίδι Evil Dead: The Game.

Ένας ακόμα τίτλος που θα κάνει την εμφάνισή του στο event είναι το Suicide Squad: Kill The Justice League και φανταζόμαστε πως θα δούμε επιτέλους το gameplay του. Στο event, ο πρώην επικεφαλής της BioWare θα παρουσιάσει το νέο online RPG του, ενώ θα δούμε και την παρουσίαση του Arc Raiders της Embark Studios του Patrick Söderlund, πρώην διευθυντικού στελέχους της ΕΑ. Θα δούμε και κάτι για το “Unreal 5 Experience” του Matrix. Ξέρουμε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την Activision Blizzard, άρα μην περιμένετε ανακοινώσεις για το Overwatch 2 ή το Diablo 4.

Ξέρουμε ακόμα ότι στα The Game Awards θα δούμε νέο παιχνίδι του franchise του αγαπημένου σκαντζόχοιρου, Sonic the Hedgehog, αλλά και trailer για τη δεύτερη ταινία της μασκότ. Θα δούμε και trailer για τη live-action σειρά Halo, επίσης, σε μια καλή στιγμή μιας και μόλις κυκλοφόρησε ο νέος τίτλος του franchise.

Εκτός των ανακοινώσεων, περιμένουμε φυσικά με αγωνία τις βραβεύσεις για το 2021, που ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης ζωντανή μουσική από τους Imagine Dragons και τον Sting, ενώ θα δούμε τον Keanu Reeves με την Carrie-Anne Moss στη σκηνή, με την αφορμή της επιστροφής του κινηματογραφικού Matrix. Ακόμα, θα συμμετέχουν οι Giancarlo Esposito του Breaking Bad και Simu Liu του Shang-Chi της Marvel.

Σίγουρα θα είναι ένα εντυπωσιακό event, απ’ αυτά που μας έχουν λείψει τα τελευταία χρόνια. Ο Keighley μάλιστα για να ανεβάσει το hype περισσότερο έχει αναφέρει ότι μία από τις αποκαλύψεις που θα δούμε στο event είναι στα σκαριά εδώ και 2.5 χρόνια. Υπάρχουν φυσικά φήμες για αποκάλυψη ενός νέου Silent Hill, ενός πρότζεκτ για τη σειρά του Hideo Kojima, Metal Gear Solid, αλλά και ένα «μεγάλο remake» κάποιου τίτλου για το πρώτο PlayStation, που φημολογείται πως είναι το κλασικό RPG Chrono Cross.

Άλλες φήμες που ακούγονται περιλαμβάνουν τίτλους όπως το Breath of the Wild 2, ένα νέο open-world Splinter Cell, ένα καινούργιο BioShock, κάτι νέο για το Fable και μια ματιά στο Hogwarts Legacy.

Συνολικά, σύμφωνα με τον διοργανωτή, θα δούμε περίπου 50 διαφορετικά πρότζεκτ, ενώ τα 10 περίπου θα είναι τίτλοι για τους οποίους δεν ξέρουμε κάτι ως τώρα. Ο ίδιος έχει αναφέρει πως τα φετινά βραβεία θα είναι μια εκδήλωση που θα επικεντρωθεί στα παιχνίδια.

Μετά από μερικές εκδηλώσεις που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του κόσμου, αλλά φυσικά και με την πανδημία που άλλαξε πολλά, ένα event με πολλές και βαρύγδουπες ανακοινώσεις και με διαφόρων ειδών σόου είναι σίγουρα κάτι που θέλουμε να δούμε. Υπάρχουν σίγουρα αρκετά «μυστικά» από διάφορες εταιρείες και ίσως αύριο να γνωρίζουμε μερικά απ’ αυτά.

Τι γίνεται με το Everwild; Τι φτιάχνει ο Hideo Kojima; Τι αποκλειστικότητες μας επιφυλάσσει το μέλλον για τη Sony, εκτός από τις ήδη γνωστές; Τι συμβαίνει με τη συνδρομητική υπηρεσία του PlayStation; Πώς πάει το επόμενο The Elder Scrolls; Πότε θα δούμε το gameplay του Starfield; Δεν περιμένουμε απαντήσει σε όλα αυτά, ούτε καν σε μερικά, αλλά δεν θα πούμε όχι σε αντίστοιχου μεγέθους ειδήσεις… Συνήθως λέμε πως είναι καλό να έχουμε μειωμένες προσδοκίες για να μην απογοητευτούμε, αλλά συνήθως οι προσδοκίες αυτές έρχονται από φήμες και κουβέντες. Αυτή τη φορά οι προσδοκίες και το hype έχουν ανέβει από δηλώσεις που έκαναν οι εταιρείες και οι διοργανωτές. Ελπίζουμε να μην μας απογοητεύσουν.

Συντονιστείτε στις 2.30 τα ξημερώματα για να παρακολουθήσετε τη γιορτή αυτή του gaming!